Bommar & bilspärrar

Reglera trafiken på ett smidigt sätt och spärra av ett område effektivt och enkelt med en bom eller en bilspärr. Vägbommarna kan utrustas med olika sorters lås, som till exempel låter räddningstjänst passera.

LyftboM, vridbom, fällbom och bilspärr

En manuell bom eller bilspärr passar bra för att spärra av områden från oönskad trafik, eller för att kontrollera inkommande trafik. Det finns flera olika sorters klassiska manuella bommar som öppnas på olika sätt, vilket gör att de passar på de flesta ställen. Vridbommen öppnas åt sidan medan fällbom och lyftbom öppnas uppåt.

Vridbom
Vridbom är en klassisk manuell bom som passar utmärkt till att hindra obehörig trafik genom att enkelt spärra infarter och utfarter till vägar och skogsvägar. Längden på själva bommen är anpassningsbar och är tillverkade i varmförzinkat stål. Bommen går att låsa i antingen stängt läge eller öppet läge och öppnas åt sidan. 

Fällbom / Lyftbom 
Fällbommar och lyftbommar är mycket lättmanövrerade bommar som sparar utrymme då de öppnas uppåt. Dessa bommar funkar utmärkt för bland annat bostadsrättsföreningar i lägenhetsområden, det gör att de som bor där har möjlighet att själva öppna bommen vid behov.

Bilspärr
Bilspärren även kallat cykelgrinden  är ett bra alternativ till exempel på innergårdar eller vid gångvägar i bostadsområden. Bilspärren hindrar obehörig trafik från att komma in på områden. De är tillverkade i stål och kan utrustas med flera olika lås. Ett bra val är brandkårslåset som gör det möjligt för räddningstjänst att öppna bommen utan hjälp från ägaren.

En manuell bom eller bilspärr har många fördelar:

  • Både bommar och bilspärrar finns i flera mått och kan därför monteras även i mindre utrymmen såsom smala vägar eller gångvägar
  • Bilspärren har flera låsval för extra säkerhet. Bommarna låses enkelt med hänglås.
  • Utrusta bommen och bilspärren med reflexer för extra synlighet även i mörker. Ingår för flera modeller!
  • Både bommarna och bilspärrarna är tillverkade i underhållsfria material.

Montera bommar och bilspärrar

Vill du att vi hjälper dig med montaget? Kontakta oss för en offert!

Vi på Stockholms Stängsel och montage hjälper dig att hitta rätt bom eller bilspärr för just ditt behov, vi erbjuder ett brett urval av bommar i Stockholm med omnejd.