staket i trä

Trästaket är kanske det mest klassiska staket vi kan tänka oss. Här är verkligen ett staket som andas tradition och känsla, samtidigt som det finns en mängd moderna stilvarianter.

trästaket för olika miljöer

Ett staket i trä ger värme och ett välkomnande intryck i alla miljöer. Ett vitmålat trästaket med spetsiga spjälor passar den uppvuxna villaträdgården medan ett staket med tunnare, liggande reglar passar den modernare funkisvillan. Genom att anpassa mellanrummen mellan spjälorna kan staketet göras mer eller mindre luftigt och täckande, och bygger du en högre spaljéliknande modell fungerar staketet bra som stöd för klätterväxter. 

Trästaket kan byggas av obehandlat eller impregnerat virke. Obehandlat trä passar bra när du vill måla staketet ganska omgående, medan impregnerat trä kan lämnas omålat eftersom det är skyddat mot röta i och med impregneringen. 

Trästaket har flera fördelar:

  • Välj impregnerat virke till trästaketet så behöver du inte underhålla det
  • Genom att måla staketet kan du skapa din egen prägel som verkligen förstärker karaktären på ditt hus
  • Du kan anpassa avståndet mellan spjälorna för att få ett luftigare eller tätare staket

En populär variant av trästaketet är kastanjestaketet. Det tillverkas av kluven kastanj, som har ett naturligt rötskydd och därför inte behöver impregneras - därmed är det helt giftfritt. Kastanjestaket passar bra i lantliga miljöer, runt uteplatsen eller köksträdgården till exempel.

staket i komposit

Om du vill ha ett målat staket kommer det att kräva en del underhåll i form av tvätt och ommålning med jämna mellanrum. Därför är det naturligt att alternativ blir allt med populära, och komposit är ett material som vi med all sannolikhet kommer att få se mer av. Komposit är ett material utan tillsatser, är helt återvinningsbart och har lång livslängd. Materialet tar inte skada av växter och påverkar inte heller natur och växter omkring. Man sågar och skruvar i profilerna precis som i trä, och det är lätt att hålla ytan ren.

Vi kan hjälpa dig att montera staket i både trä och komposit. Våra montagebilar är fullutrustade och har med allt material som behövs för ditt montage. Vi startar i tid och blir färdiga i tid, och lämnar självklart montageplatsen i bra skick. Kontakta oss för en offert!